Считаният за фаворит в президентските избори в Бразилия Луис Инасио Лула

...
Считаният за фаворит в президентските избори в Бразилия Луис Инасио Лула
Коментари Харесай

Лула да Силва спасява Амазонка, ако го изберат за президент

Считаният за любимец в президентските избори в Бразилия Луис Инасио Лула да Силва прикани за коренно преразглеждане на политиките на Бразилия по отношение на Амазония, заяви " Блумбърг ".

След извършените тази седмица срещи с локални водачи в тропическите гори в Северна Бразилия, Лула сподели, че ще ускори опазването на околната среда, в случай че завоюва изборите идващия месец.

При президента най-голямата тропическа гора в света скапе връзките със съдружниците и комерсиалните сътрудници на Бразилия и провокира рецензии от неправителствени организации и известни персони. Лула, който беше президент от 2003 година до 2010 година, е на път да победи Болсонару на гласуването, демонстрират социологически изследвания.
 Амазонка с нов черен връх по обезлесяване
Амазонка с нов черен връх по обезлесяване

Темата бе повдигната и на предизборния спор в Бразилия

" Въпреки че Амазонка е суверенна територия на Бразилия, благосъстоянието, което създава, би трябвало да се употребява от всички поданици на планетата Земя ", сподели той на акция в щата Амазонас.

Обезлесяването в бразилската Амазонка доближи рекордно високо равнище през първата половина на 2022 година Болсонару е известен измежду животновъдите и производителите на соя, които са колонизирали елементи от обширната сърцевина на Бразилия.

Откакто встъпи в служба през 2019 година, той смекчи инспекциите на околната среда и насърчи употребата на локални и предпазени зони.

Изабела Тейшейра, консултант на Лула по въпросите на околната среда, споделя, че възобновяване на интернационалните партньорства на Бразилия би трябвало да бъде един от целите на идващия президент. Лула сподели, че ще назначи специфичен делегат за климата , който да помогне за възстановяване на екологичния имидж на Бразилия в чужбина.
 Обезлесяването на Амазонка с нов връх
Обезлесяването на Амазонка с нов връх

Най-голямата тропическа гора в света загуби 3750 квадратни километра джунгла от началото на годината

Лула също по този начин даде обещание да сътвори Министерство на локалните нации, което да съставлява локалното население и потомците на африкански плебеи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР